In Maart 2013 heb ik weer een kwaliteitstraining gevolgd die dieper ingaat over allerlei soorten stoffen en de valling van die stoffen. Zo heb je verschillende soorten wol, maar wat onderscheid ze van elkaar en hoe vallen ze? En je hebt natuurlijke dierlijke stoffen maar ook steeds meer plantaardige natuurlijke stoffen. Zo wordt er nu bijvoorbeeld gewerkt aan een katoensoort die van nature al zijn kleur heeft een daardoor wasecht is en milieuvriendelijk is. En alle synthetische stoffen, wat hebben die voor kenmerken en wanneer kun je die het beste dragen?

Wat kan ik bijvoorbeeld  betekenen voor een vrouw die ronde vormen heeft en ‘Romantisch’ is en toch graag linnen stoffen wil dragen? Tijdens deze dag heb ik geleerd dat het belangrijk is hoe de stoffen worden geknipt en dat dan de valling heel anders kan zijn. Het was heel interessant om hier meer over te weten en ik hoop dat ik het ook in de praktijk tegenkom en het dan kan gaan gebruiken!