In de Stentor van Dinsdag 13 september: Alle vrouwen houden van complimentjes
dinsdag 13 september 2011 | 06:30

Gea Westrik uit ‘s-Heerenbroek wil vrouwen weer laten stralen en startte onlangs met het geven van kleur- en stijladviezen. foto Suzanne Breman

Wat vind je mooi aan jezelf? Dat is de eerste vraag die stijl- en kleuradviseuse Gea Westrik uit ‘s-Heerenbroek aan haar klanten vraagt. “Bij die vraag valt het standaard stil.

Maar als ik ze vraag drie dingen op te noemen die ze minder mooi vinden aan zichzelf vragen ze vaak of dat er niet tien mogen zijn.”

Westrik gaat juist altijd uit van de positieve punten van een vrouw. Van daaruit gaat zij aan de slag. Zowel met kleur als stijl. Uit onzekerheid kopen vrouwen vaak de verkeerde kleding. Westrik helpt hen dat te veranderen. “Want alle vrouwen houden van complimentjes.”

Voor elke vrouw heeft Westrik een persoonlijk advies. “Vrouwen die veel zijn afgevallen dragen bijvoorbeeld nog dezelfde kleding als voordat zij gingen lijnen. Die kleding is dan te groot geworden. Bij die vrouwen is het mooi om juist het figuur te benadrukken.” En bij een vrouw die onzeker is over haar knokige lichaam kijkt Westrik naar hoe zij die minder mooie punten kan verbergen. Westrik heeft nog meer tips. “Voor vrouwen met een grote boezem is het bijvoorbeeld belangrijk om lengtelijnen te dragen. Door een knoopje of ceintuur op de verkeerde plek lijk je al snel heel grof.”

Westrik gebruikt kleurendoeken om te kijken welke kleuren mooi staan bij een vrouw. “Sommige kleuren kunnen een vrouw er heel grauw uit doen zien. Bij de juiste kleur gaat de huid stralen.”

Westrik vindt dat vrouwen zichzelf een analyse moeten gunnen. “Mijn missie is vrouwen te helpen. Als ik een mailtje krijg van iemand die dankbaar is omdat ze weer blij is met zichzelf denk ik: yes!”

Vrouwen krijgen kinderen, vallen af, komen aan en gaan door de overgang. Allemaal situaties waarin een vrouw zich onzeker kan voelen. Westrik wil die vrouwen weer laten stralen. Daar hangt wel een prijskaartje aan. “Maar”, lacht Westrik: “Ik heb mijn zus ook advies gegeven en mijn zwager was dolgelukkig. Hij belde me op om me te bedanken. Nu geeft ze tenminste niet meer zoveel geld uit aan al die miskopen.” Mannen geeft Westrik nog geen advies.

“Mijn hart ligt bij de vrouwen.”